Pri Horárni Krasňany osadili nové kontajnerové WC

15.7.2024
0

Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Páčil sa vám článok?

Areál pri Horárni Krasňany je druhým najnavštevovanejším vstupným bodom do Mestských lesov v Bratislave. Dlhé roky však bolo v areáli jedinou možnosťou kam si odskočiť len suché WC. Tento spôsob bol však nekomfortný a bez možnosti umytia rúk. Teraz sa to zmenilo. Viac nám PR špecialistka organizácie Mestské lesy v Bratislave Eliška Šotek.

"Na chýbajúce toalety sme dlhodobo dostávali podnety od návštevníkov. V areáli sme preto vybudovali postupne studňu, nakoľko tu nebol zdroj vody, a následne sme v priestore pri detských ihriskách postavili dočasné kontajnerové WC," priblížila Šotek.

O čistotu celého objektu sa stará neďaleký bufet pri Horárni. Toalety môžu návštevníci nájsť po ľavej strane včelej lúky. Okrem kabínkových toaliet sú v mužskom WC aj tri pisoáre. Samozrejmosťou je aj umývadlo. Tento rok bude WC fungovať v testovacom režime, a na budúci rok bude osadený nový, esteticky krajší kontajner spolu s drevenou fasádou.

Okrem WC smožu návštevníci využiť aj novú cykloumývarku, ktorú osadili zamestnanci Mestských lesov hneď vedľa. Cyklisti si tak môžu pohodlne očistiť bicykel od blata a špiny.

"V súčasnosti pracujeme na príprave projektovej dokumentácie rekonštrukcie areálu samotnej budovy Horárne Krasňany a jej okolia. Súčasťou projektu v budúcnosti už bude aj dobudovanie riadnych toaliet pre celý rekreačný areál," dodala.

(ms)

Páčil sa vám článok?