BEDEKER GURMÁNA Domáce jedlo na peknom mieste, pohodoví bufeťáci

6.8.2024

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Tentoraz vás zavedieme mimo centra nášho mesta, do bufetu na nenápadnej Jegenešskej ulici, ktorý môže byť príjemnou zastávkou na vašom cyklovýlete napríklad z Petržalky cez Lužný most na druhý breh Dunaja, alebo aj z Rovinky.

Hoci je Bufet za plotom kúsok od rušnej komunikácie, hluk z okolia sem nepreniká, pri stole v tieni stromov sme vnímali len príjemnú hudbu a vône jedál, ktoré nám pripravovali. Ak sem prídete s deťmi a bude im dlho, k dispozícii majú ihrisko, všimli sme si tiež rôzne spoločenské hry, nechýba ani tečúca voda či toalety.  

Ponuka je prekvapujúco široká, neviete, čo skôr si vybrať. Gulášová aj držková polievka, fazuľovica, kapustnica, klobásky, cigánske, rezne, grilované bravčové rebrá i kolená, pečené prasiatko, šaláty, pochutiny k pivu, domáce limonády... Na bufet je to až luxus a obsluha príjemná, čo sa tiež cení. Navyše, mohli sme platiť aj kartou.

Zdroj: Matúš Husár

​Ihrisko pre vaše deti

Bravčové Výpečky (8,50 €) sme mali v rámci menu. Všimli sme si, že sem chodia na obed i robotníci, a presne pre nich je aj menu porcia veľkááá! Tu sa nešetrí ani nehrá na vyššiu gastronómiu: štyri  knedle, dusená kapusta cez pol taniera, a na mäse tiež nešetrili. Kapusta bola výrazne kyslá, miestami až štípala v ústach, ale nám vyhovovala. Dochutená bola akurát – ak zvyknete všetko dosoľovať, tak v tomto prípade nemusíte. Knedle by sme viac obliali výpekom, ale chápeme, že nie každý ocení, ak plávajú v šťave, takže to bol kompromis zrejme na uspokojenie všetkých. Mäso bolo pre nás suchšie, ale bolo čisté, kvalitné, žiadne mastné kusy. Kto príde na bicykli, ten si asi takúto porciu nedá, zabila by ho, ale kto ide ešte tvrdo pracovať ako vedľa sediaci majstri, tak ten musí byť uspokojený.

Zdroj: Matúš Husár

​Bravčové výpečky, vľavo pečený hejk 

Aj Pečený heik (7,50 €) s kyslým mixom a chlebom splnil naše očakávania. Rybka bola dobre urobená, chuť pekná, jemná, potešilo i to, že nebola presolená. Baraní roh v kyslom mixe bol štipľavosťou dosť výrazný, za to palec hore. Citrón sme vôbec nemuseli využiť, keďže ryba nemala žiadnu pachuť ani vôňu, ktorá by nám nesadla. Body sťahujeme len pre jej trochu jednotvárnu chuť, chýbala nám cesnakovejšia krusta.

Wrap (6,50 €) s grilovanými kuracími kúskami bol tiež v pohode, placka zjavne domácky robená, vnútri syr čedar a veľa zeleniny, ľadový šalát, uhorka, k tomu ešte kukurica, tej bolo najviac. S množstvom síce chutného, podomácky pripraveného dresingu to však podľa nás prehnali, wrap bol až mokrý, keď sme ho na tanieri rozbalili, celý sa nám rozpadal. Mäsa v ňom síce bolo dosť, ale dresing jeho chuť úplne potlačil, necítili sme ju. Škoda.

Zdroj: Matúš Husár

​Wrap s kuracími kúskami

O to viac nám prišlo vhod, že sme si Šalát s vyprážanými syrovými nugetkami (8 €) mohli ochutiť podľa seba. Pripravili  nám len mix čerstvej zeleniny a kukurice bez akýchkoľvek pridaných ingrediencií – nakrájané cherry paradajky, šalátovú uhorku, čierne olivy aj ľadový šalát, a najmä chrumkavé syrové kúsky. Takže s chuťami sme čarovali sami, mohli sme si dopriať čohokoľvek koľkokoľvek, všetko bolo voľne prístupné pri pulte. Šalát bol fajn, nugetky tiež, hoci o čosi viac prevládala chuť obalu nad chuťou syra. Platí však, že to bola perfektná chuťovka.

Zdroj: Matúš Husár

Šalát so syrovými nugetkami

Na záver sme si dopriali Čokoládovú palacinku (2,50 €) so šľahačkou. Aj tu sme si pochutili, palacinka bola veľmi dobrá, tenučká a jemná, zjedli sme ju na pár hltov... Nemali sme žiadnu výhradu, snáď len k cene, za dve sme zaplatili rovných päť eur, čo je celkom dosť.

Zdroj: Matúš Husár

​Naše hodnotenie: ***´

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?