Veľký požiar: Hasiči zasahovali v Podunajských Biskupiciach

24.6.2024
0

Zdroj: FB Podunajské Biskupice - oficiálna stránka

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Požiar porastu a odpadu na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach je lokalizovaný. Hasiči sú stále na mieste udalosti a naďalej pracujú na jeho likvidácii. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

Hasiči hasili požiar porastu a odpadu na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach. 

"Na mieste zasahuje 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s deviatimi kusmi hasičskej techniky a viac ako 20 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí Ružinov, Podunajské Biskupice, Most pri Bratislave, Rusovce, Petržalka, Malinovo a Rovinka," uviedol Koči.

Mestská časť Podunajské Biskupice na sociálnej sieti vyzývala, aby si ľudia pre šíriaci sa hustý dym pozatvárali na svojich príbytkoch okná. "Ak to nie je vyslovene nevyhnutné, nevychádzajte von. Uhasenie náročného požiaru sa odhaduje až v ranných hodinách," dodala. Na mieste boli podľa mestskej časti aj odborníci, ktorí monitorujú kvalitu ovzdušia.

Mestská časť v noci na utorok dodala, že monitoring ovzdušia, ktorý prebieha počas hasenia požiaru skládky, vykazuje priaznivé hodnoty.

VIDEO:

Starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti uviedol, že v porovnaní s nocou sa rozsah ohniska zmenšil asi na 15 percent jeho pôvodnej veľkosti. Na mieste podľa jeho slov zasahuje stále približne 60 hasičov a 25 kusov techniky. "Podľa odhadov by mohol byť požiar úplne uhasený do štyroch až piatich hodín," priblížil.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?