BEDEKER GURMÁNA Sem by vám asi nenapadlo ísť, chutný obed máte pritom v cene gastrolístka

2.11.2024
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Najmä Petržalčania si spomenú na vážnu udalosť, keď sa vlani v auguste zrútila časť betónového zábradlia terasy na Znievskej ulici, našťastie sa nik nezranil. Hoci na jej rekonštrukciu bolo už včera neskoro, je tu prekvapujúco živo, prevádzky fungujú ďalej. Medzi nimi i reštaurácia Bohemka, ktorá len nedávno zmenila majiteľa, čo jej vraj pomohlo. Aj preto sme sa rozhodli otestovať ju.

Ak sa niekedy vyberiete na „exkurziu“ práve sem, aby ste videli pokračovanie stavby električkovej trate na koniec Petržalky, alebo tiež schátrané petržalské terasy, s ktorými si akosi nik nevie rady, zastavte sa aj v tomto podniku, varia lacno a chutne. Výber obedového menu je síce skromný, štyri hlavné jedlá plus polievka, ale za prívetivých 6,90 eura dostanete naozaj poctivú porciu. Mimochodom, minimálna hodnota gastrolístka je najnovšie 6,23 eura, takže jeden gastráč – jeden plnohodnotný obed (až na tých pár centov rozdielu). Z bohatšej ponuky jedálneho lístka si vyberiete až po druhej popoludní, napríklad pečené marinované koleno či rebrá, alebo hoci fajnové kačacie stehno s kapustou a lokšou. Tam už sú ceny iné, ale stále únosné.

Nečakali sme, že nás tu môže niečo prekvapiť, Bohemka má na terase dvoch silných konkurentov, pizzeriu a vietnamskú reštauráciu, a predsa nebola na obed prázdna. A to sa nachádza uprostred ničoty, pre výstavbu električky sa sem aj autom ťažko dostať, tipujeme, že slúži najmä pre miestnych.

V deň nášho testu pripravili Hovädzí vývar s tenkými rezancami, kockami mrkvy aj mäsa, ktorý bol hustý práve tak, ako ho máme radi, farba pekná zlatistá a chuť dostatočne silná, len trochu slanšia – ale to nám až tak neprekážalo.

Zdroj: Matúš Husár

​Hovädzí vývar

Vyprážaný syr s hranolčekmi a tatárskou, ktorý mali v ponuke celý týždeň, prekvapil najskôr veľkosťou porcie, bežne dostanete jeden a dosť, my sme mali na tanieri dva. Syr sa príliš neťahal, zato mal chuť a nebol mastný. Hranolčeky chutili ako z mekáča, a to je lichôtka, ale najpríjemnejším prekvapením bola domáca tatárska omáčka. Museli dať do nej nejakú tajnú ingredienciu, no skrátka výborná chuť, až sme boli v pokušení doobjednať si ďalšiu. Ak si chcete dať lacný vyprážaný syr, Bohemku vrelo odporúčame.

Zdroj: Matúš Husár

​Vyprážaný syr, tatárska omáčka je domáca

Takisto Rezeň so slovenským šalátom bol v menu od pondelka do piatka, zjavne aj tu stavili na istotu a na to, čo vedia robiť. Vybrali sme si kurací rezeň (druhou možnosťou bol bravčový) a bola to dobrá voľba. Chutil skvele, mäsko bolo mäkké a šťavnaté, trojobal chrumkavý a ľahký. Najviac však vyzdvihujeme zemiakový šalát, bol svieži a len jemne kyselkavý. S cibuľou to zbytočne neprehnali, navyše nás v ňom potešili krúžky kyslej uhorky, ktoré doplnili chuť prílohy, pre nás dokonalú.

Zdroj: Matúš Husár

​Rezeň so skvelým slovenským šalátom

Marinovaný bôčik bol trochu mastnejší, ale mäso bolo výborné, takže sme nemali problém zjesť aj kúsky, ktoré by sme inak vynechali. Kapusta bola príjemne kyslá, neprebíjala chuť mäsa, knedľa ľahká, nadýchaná, a všetko toto spolu vytvorilo mix chutí, ktoré sa pekne dopĺňali. Aj v tomto prípade bola veľkosť porcie nadštandardná a jedlo takmer bezchybné, keby bolo toho mastného menej.

Zdroj: Matúš Husár

​Marinovaný bôčik

Štvrtou ponukou menu bola Živánska pečienka z bravčovej krkovičky, ktorá bola síce dobre ochutená, aj sa nám ľahko krájala, len škoda, že bola suchšia. Prílohu však chválime, zemiaky osviežené pečenou cibuľkou a chutnou omáčkou boli skvelé, malo to šmrnc.

Zdroj: Matúš Husár

Živánska pečienka trochu prekvapila.

Pochvalu si zaslúži aj milá servírka, ktorá sa nás viackrát prišla opýtať, či sme so všetkým spokojní, a to sme naozaj neboli v reštaurácii jediní. Sympatické je tiež, že hoci má Bohemka aj oddelenú fajčiarsku časť, v čase podávania obedov sa nefajčí ani tam.

Naše hodnotenie: ****

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?