BEDEKER GURMÁNA Reštaurácia pôsobí luxusne, ceny sú však zvládnuteľné
Zdroj: Matúš Husár
Tentoraz sme vyskúšali rodinnú reštauráciu Anavi, ktorú otvorili približne pred rokom na začiatku Petržalky, kúsok od zastávky električky za Starým mostom. Pre zaujímavosť, ak si jej názov prečítate odzadu, vyjde vám meno Ivana – o tomto príbehu vám počas návštevy možno povedia viac.
Prostredie reštaurácie vrátane terasy na Bosákovej ulici je veľmi príjemné, cítite sa tu pohodovo, podaktorí Petržalčania sem zájdu aj viackrát do týždňa. Tunajší kuchári variť určite vedia, pekne nastajlované jedlá z čerstvých a kvalitných surovín sú chutné, porcie aj v ponuke menu dostatočné a ceny podľa nás primerané – pritom máte pocit, že sedíte v luxusnej reštaurácii niekde v historickom centre.
Najskôr nás zlákal Hovädzí vývar (2 €), ktorý voňal už z diaľky. Pekne hustá polievka s veľmi chutným trhaným mäsom, kockami mrkvy a rezancami potešila, len by sme prijali trochu silnejšiu chuť vývaru. Pomohlo mu jemné dosolenie.
Zdroj:
Matúš Husár
Hovädzí vývar
Ako hlavný chod v rámci menu sme vyskúšali Morčací rezeň v panko strúhanke (8,90 €) so zemiakovou kašou a šalátom coleslaw. Žiadne sofistikované jedlo, ale aj tu platí, že sa dá pripraviť dobre a dá sa pripraviť ešte lepšie. Naše bolo ten druhý prípad, naozaj sme si pochutili. Rezeň v chrumkavej a ľahkej panko strúhanke bol skvelý, mäso šťavnaté a jemné, fajn bola aj príloha, najmä šalát coleslaw, nie všade vám ho urobia tak chutne.
Zdroj:
Matúš Husár
Morčací rezeň
Ďalšou voľbou bolo Hovädzie ragú na zelenine a hrášku s maslovými špeclami (8,90 €) Mäso nakrájané na malé kúsky bolo výborné, jemnulinko spracované, omáčka tiež dobrá, ale zelenina v nej bola slabšia, chuť nebola natoľko intenzívna. No a špecle, tie boli také, aké majú byť, mäkké, s pružnou textúrou, žiadne „al dente“. Nedokázali sme však zjesť celú porciu týchto cestovín, mali sme ich plný tanier a boli mastnejšie.
Zdroj:
Matúš Husár
Hovädzie ragú
Z menu sme ešte otestovali Pečeného pstruha (11,90 €) so zemiakovou terinou, petržlenovou omáčkou a čiernym kelom. Ako prvé nás upútala prezentácia jedla – síce efektná, ale slabšie povahy by určite oželeli pohľad na hlavu ryby, filet na tanieri podľa nás úplne postačuje. Ale bola to fajnová, mäkká, krásne vykostená rybka a omáčka s gratinovanými zemiakmi perfektne doplnili jej skvelú chuť.
Zdroj:
Matúš Husár
Pečený pstruh
Z ponuky jedálneho lístka sme stavili na Pečený ovčí syr na restovanej zeleninke (13,90 €) a môžeme potvrdiť, že to bola výborná voľba. Skvelá grilovaná zelenina, žiadna mdlá chuť ako v prípade ragú, a syr znamenitý, čerstvý a chrumkavý. Určite vyskúšajte.
Zdroj:
Matúš Husár
Pečený ovčí syr
Na záver sme si ešte dopriali Čokoládovo-mandľovú tortičku (5,90 €). Čakali sme o čosi silnejšiu chuť čokolády, ale v každom prípade to bol príjemný šťavnatý koláčik, ktorý bol pastvou aj pre oči.
Zdroj:
Matúš Husár
Čokoládovo-mandľová tortička
Naše hodnotenie: ****
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná, Konzumáciu si redakcia platila sama.
(bn)
BEDEKER GURMÁNA Prvý test nového bistra Ferdinand s kávou za euro
Do bistra Ferdinand, ktoré funguje od júla v priestoroch bývalého erotického salónu v petržalskom Sade Janka Kráľa, sme prišli pár dní po jeho otvorení. Prekvapilo nás, že už vtedy bolo plno, a to nielen na terase pri malej fontáne, ale i vnútri. Pri výbere z obedového menu netreba veľa špekulovať, máte dve možnosti.