VIDEO Úžasné. Pozrite si vizualizáciu novej električkovej trate v Petržalke

19.8.2024
0

Zdroj: YT: Vizualizácia električkovej trate Petržalka, Lukáš Rehák

Páčil sa vám článok?

Stavba električkovej rate v Petržalke napreduje. Viete však, ako bude vyzerať a fungovať po dokončení? Odpovede na tieto otázky sa snaží dať video, ktoré je vizualizáciou budúcej trasy petržalskej električky. Vytvoril ho ako súčasť bakalárskej práce študent Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity Lukáš Rehák.

Na video upozornil na sociálnej sieti riaditeľ odboru marketingu Bratislavského samosprávneho kraja Michal Feik. "Mnohí z vás si kladú množstvo otázok. Tak napríklad: Ako bude fungovať združený most pri Námestí Hraničiarov? Ako je to s rozšírením Kutlíkovej ulice pri Technopole? A čo zastávka Janíkov dvor, kadiaľ sa ľudia dostanú z električkovej na autobusovú zastávku? Odpovede na tieto, ale množstvo ďalších otázok vám dá video..." upozornil Feik.

"Ide o aplikáciu, ktorá interaktívne vizualizuje projekt električkovej trate Petržalka. Je vytvorená pomocou Unreal Engine a dostupných stavebných výkresov, aby tak čo najlepšie priblížila projekt verejnosti," priblížil pod videom Lukáš Rehák, ktorý na ňom pracoval tri mesiace.

Zdroj: YT

Na záver sa po trati preveziete a vidíte ju z pohľadu vodiča.

Video ponúka rôzne pohľady na trať, ktoré dopĺňajú informácie a obrázky v rohu obrazovky. Na záver videa sa dokonca po trati  odveziete a vidíte ju z pohľadu vodiča električky.

VIDEO: Vizualizácie električkovej trate Petržalka:

"Toto video je výsledkom môjho osobného projektu a nemá žiadnu spojitosť s magistrátom mesta Bratislava, so stavebnými firmami ani s akoukoľvek inou stranou podieľajúcou sa na projekte výstavby tejto električkovej trate. Video slúži výlučne na ilustráciu a vizualizáciu tohto projektu. Výsledná podoba projektu sa môže líšiť," dodal ešte študent.

(ms)

Páčil sa vám článok?