Hroziace záplavy: Viaceré oblasti v blízkosti Dunaja a Moravy sú preventívne uzavreté

4.6.2024

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Viaceré oblasti v blízkosti tokov Dunaja a Moravy v rámci Bratislavy sú preventívne zabezpečené proti vstupu osôb. Uzatvorené je napríklad Tyršovo nábrežie, Slovanské nábrežie pod hradom Devín, ako aj cyklotrasa pod Mostom Slobody v Devínskej Novej Vsi. Na sociálnej sieti o tom informuje bratislavská mestská polícia.

Policajti vyzvali verejnosť, aby sa týmto lokalitám z dôvodu bezpečnosti vyhla. Situácia je podľa mestskej polície aktuálne stabilizovaná a pod kontrolou.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vyhlásil pre okres Bratislava výstrahu druhého stupňa pred povodňami. "Vzhľadom na vývoj hydrologickej situácie v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakávame na slovenskom úseku Dunaja a v dolnej časti Moravy výrazný vzostup vodných hladín," píše na svojom webe SHMÚ. Očakáva prekročenie druhého stupňa povodňovej aktivity v stanici Bratislava-Dunaj a Devínska Nová Ves-Morava. Vývoj hydrologickej situácie priebežne aktualizuje.

Primátor hlavného mesta Bratislava Matúš Vallo v utorok popoludní informoval, že v záplavovom území pod Devínskou cestou v Bratislave sa očakáva vybreženie koryta Karloveského ramena. Dodal, že mestská časť Devín je pri dosiahnutí prvého stupňa povodňovej aktivity pripravená vyhlásiť mimoriadnu situáciu s cieľom ľahšej koordinácie všetkých kľúčových zložiek.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) zvolal v utorok pre stúpajúcu hladinu Dunaja krízový štáb.

(TASR)

Páčil sa vám článok?