Žiaci petržalských základných škôl vycestovali z auly Ekonomickej univerzity do Indie

4.6.2024

Zdroj: FB Petržalka

Páčil sa vám článok?

Trinásty ročník Petržalskej super školy, ktorá vznikla s cieľom venovať zvýšenú pozornosť získavaniu nových vedomostí v podobe prednášok od kvalifikovaných vedcov doviedol žiakov petržalských základných škôl až do Indie. Informuje FB Petržalky.

K odborníkom zo Slovenská akadémia vied, ktorí sú pravidelnou súčasťou projektu a zdieľajú so žiakmi siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka informácie o fungovaní sveta a života, sa tento rok totiž pridali aj mladší záujemcovia o vedu. Žiaci a žiačky stredných škôl, ktorí uspeli v tohtoročnom projekte Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR BARS a strávili rok v Indii pod dohľadom Dr. P. Vršanského zo SAV, sa o svoje zážitky i poznatky prišli podeliť do auly Ekonomickej univerzity v Bratislave s viac ako 500 žiakmi petržalských základných škôl.

Prednášajúci žiakom priblížili výpravu do Himalájí a najväčšieho národného parku sveta či výpravu na 11 paleontologických lokalít v štátoch Maháráštra, Ándhrapradéš a Telangána. Výskum stále prebieha v spolupráci s Harvardovou univerzitou a žiaci a žiačky už stihli publikovať aj významné vedecké výsledky. Tým poukázali na krásu tejto profesie, ktorou veda bezpochyby je.

"Tešíme sa, že vedci ani šikovní stredoškoláci si svoje pocity i myšlienky nenechali len pre seba a boli ochotní sa o ne podeliť. Veríme, že tým inšpirovali i mnoho mladších súputníkov k ďalším krokom, ktoré spravia z Petržalky no hlavne zo sveta krajšie miesto pre život," píše sa na oficiálnej stránke mestskej časti Petržalka. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?