Mestské zastupiteľstvo riešilo pochôdzne terasy. Svitá im na lepšie časy?

7.10.2017

Zdroj: petrzalka.sk

Páčil sa vám článok?

Mestské zastupiteľstvo v Bratislave na svojom poslednom zasadnutí schválilo materiál poslanca Milana Vetráka, ktorý sa snaží riešiť dlhoročný problém pochôdznych terás v našom hlavnom meste.

S problémom majetkovo nevysporiadaných, na papieri nedokončených, či dokonca neexistujúcich terás sa netrápi len Petržalka, ale aj Rača, Vrakuňa či Karlova Ves. Keď sa aj po náročnom vybavovaní podarí určiť vlastníka terasy, nemá ju kto opraviť, garáž, čo sa nachádzajú po nimi sú často nepoužiteľné, lebo do nich zateká. V Petržalke funguje dotačný systém, kedy sa o náklady na rekonštrukciu delia vlastníci bytov s mestskou časťou. Obnoviť terasu by chceli aj ďalší, len sa často nevedia dopátrať majiteľa.

Po schválení materiálu poslanca Vetráka im svitá na lepšie časy. Materiál totiž ukladá riaditeľovi Generálneho investora Bratislavy, aby skolaudoval pochôdzne terasy, ktoré si vedie vo vlastnej evidencii nedokončených stavieb, a to do 30. 6. 2018 a tiež žiada magistrát, aby vyčlenil každoročne z rozpočtu mesta sumu najmenej 200-tisíc eur na poskytovanie dotácií na rekonštrukciu verejnoprospešných prvkov pochôdznych terás v hlavnom meste. Ak bude magistrát súčinný, prvé dotácie by podľa poslanca mohli byť pridelené ešte tento rok.

(in, foto: petržalka)   

Páčil sa vám článok?