Oprava Račianskej ulice: V lete rátajte s ďalšími dopravnými obmedzeniami, aj úplnou uzáverou

26.6.2024
0

Zdroj: Marek Velček

Páčil sa vám článok?

V rámci modernizácie Račianskej ulice sú počas letných prázdnin sú naplánované ďalšie dopravné obmedzenia. Magistrát o tom informuje na sociálnej sieti.

Dopravné obmedzenia budú aj v úseku medzi Legerského a Jarošovou v smere z mesta a to nasledovne: Od 1. júla bude doprava v tomto úseku presmerovaná do protismerného jazdného pruhu. Počas jedného víkendu - od piatka 12. júla do nedele 14. júla vrátane, bude celý úsek neprejazdný.

Veľkú opravu Račianskej ulice od ŽST Vinohrady až po Legerského odštartovalo mesto koncom marca. "Hoci od začiatku realizujeme práce postupne po menších úsekoch, už teraz je rozdiel nielen vidieť, ale aj počuť. V rámci opráv tu okrem odfrézovania asfaltu odstraňujeme pôvodnú dlažbu, pokladáme výstuž na zosilnenie podkladových vrstiev, ako aj nízkohlučný asfaltový koberec, tzv. tichý asfalt. Ten je na prvý pohľad hladší a má vyššiu medzerovitosť štruktúry povrchu oproti bežným asfaltom," priblížil na sociálnej sieti primátor Matúš Vallo.

Tento asfalt lepšie odvodňuje vozovku a jeho otvorený povrch zároveň lepšie pohlcuje hluk, ktorý vzniká pri styku pneumatík s vozovkou. 

Zdroj: Marek Velček

Nový asfalt na zrekonštruovanej Račianskej má byť tichší.

V rámci opravy taktiež prebieha výšková úprava vývodov inžinierskych sietí, vymieňajú sa kanalizačné vpusty a buduje prídlažba podľa mestskýchštandardov. Dokončené sú už úseky v smere od križovatky Račianska – Pionierska po ŽST Vinohrady, od ŽST Vinohrady po Mladú gardu a tesne pred dokončením je tiež úsek od Mladej gardy po križovatku Račianska – Pionierska. Aktuálne práce pokračujú aj medzi Legerského a križovatkou Račianska – Pionierska.
(ms)

Páčil sa vám článok?