FOTO Takto dopadol vynovený podchod na Trnavskom po včerajšom lejaku

7.6.2018
0
Podchod Trnavské mýto

Zdroj: BA works

Páčil sa vám článok?

Včerajší intenzívny prívalový dážď zatopil a ochromil celé mesto, zatopil garáže obchodných centier, pivnice aj celé ulice. Podchod na Trnavskom mýte v súčasnosti prechádza rekonštrukciou a ešte ani nestihol byť kolaudovaný a už sa musel popasovať s takouto nepríjemnou situáciou. Pozrite si fotografie podchodu deň po včerajšej veľkej búrke.

"Podchod v týchto mesiacoch prechádza veľkou rekonštrukciou a v tejto fáze ešte nie sú hotové (sfunkčnené) zariadenia na odčerpávanie vody. Kvôli náhlemu zvýšeniu hladiny v podchode došlo aj k zatopeniu dočasných elektrických rozvádzačov a naslednému výpadku elektrickej energie, preto aj existujúce dočasné čerpadlá prestali odčerpávať vodu," vysvetlili situáciu a stav podchodu pracovníci magistrátu mesta na ich facebookovej stránke Bratislava works.

Ďalej dodali, že po dokončení podchodu by už  k takejto situácii nemalo dôjsť, aj keď sa bude takýto lejak v budúcnosti opakovať.

Zaujímali nás škody, ktoré boli v podchode napáchané. "Škody spôsobené prívalovým dažďom nie sú závažné a ich náhradu budeme riešiť cez poisťovňu,v zmysle uzatvorenej poistnej zmluvy. Vyčíslené budú v najbližších týždňoch. Voda je z podchodu odčerpaná a tie časti podchodu, ktoré sú momentálne v užívaní,  sú sprístupnené bez obmedzenia. Predĺženie termínu rekonštrukcie nepredpokladáme. Rovnako ako aj škody spôsobené dažďom by nemali mať vplyv na jej ďalší priebeh, informoval nás generálny riaditeľ Immocap Group Martin Šramko.

Zdroj: BA works

Zdroj: BA works

Zdroj: BA works

Zdroj: BA works

​(FB BA works, ncuki)

Páčil sa vám článok?