VIDEO: Park JAMA ešte nie je oficiálne otvorený, ale prejsť sa po ňom už dá

17.10.2017

Zdroj: mt

Páčil sa vám článok?

Aj keď sa termín otvorenia parku JAMA, ktorý sa nachádza na rohu ulice Odbojárov a Kalinčiakovej, počas roka niekoľkokrát posúval, tak svojich prvých návštevníkov v uplynulých dňoch už privítal. Pekné teplé počasie sem prilákalo niekoľkých zvedavcov, ktorí sa pohybovali po areáli, aj keď ten ešte nebol oficiálne sprístupnený verejnosti...

„Všetky kolaudačné rozhodnutia už boli vydané, ešte čakáme na nadobudnutie právoplatnosti jedného z nich a očakávam, že v priebehu najbližších pár dní by mohol byť park JAMA slávnostne otvorený,“ povedal pre Bratislavské noviny hovorca mestskej časti Bratislava – Nové Mesto Marek Tettinger.

Práce pri renovácii priestoru bývalého cyklistického štadióna na športovo-oddychovú zónu trvali prakticky celý rok. Hovorilo sa, že park JAMA bude otvorený na jar, v máji, na začiatku letných prázdnin a sám novomestský starosta Rudolf Kusý v rozhovore pre Bratislavské noviny potvrdil, že sa tak určite stane ešte počas tejto letnej sezóny. Je za nami polovica októbra a park nielenže ešte nie je verejnosti prístupný, ale ani úplne dokončený.

Takto sa park budoval: 

Prví návštevníci sa už po areáli parku niekoľko dní pohybujú. Ako je to možné? „Dávame na niektorých miestach postupne preč oplotenie, ktoré bolo okolo areálu parku JAMA počas jeho budovania. A to asi využili náhodní okoloidúci, aby sa naň prišli pozrieť zblízka,“ dodal Tettinger.

V parku sú už hotové chodníky, lavičky, schody, móla aj jazierko, akurát ústredná viacúčelová budova ešte nie je úplne dokončená. JAMA je plná stromov, kvetov, trávy a inej zelene, ktoré asi obyvateľov Nového Mesta lákajú, a preto sa už nevedia oficiálneho otvorenia parku dočkať.

(ars, video: FB Rudol Kusý)   

Páčil sa vám článok?