Spadnutý strom v Lamači: Starosta verí, že konečne dostanú povolenie na výrub poškodených topoľov

25.7.2024
0

Zdroj: FB Igor Polakovič - lepší starosta Lamača

Páčil sa vám článok?

Starosta bratislavského Lamača Igor Polakovič verí, že mestská časť dostane urýchlene povolenie na výrub ďalších poškodených topoľov.

Medzi tie patril aj spadnutý strom, ktorý v stredu (24. 7.) poškodil fasádu a balkón bytovky na ulici Na barine. Povolenie na ich výrub žiada samospráva podľa starostu okresný úrad už niekoľko mesiacov.

"Veríme, že po mesiacoch čakania dostaneme urýchlene povolenie na výrub ďalších topoľov, ktoré arboristický posudok označil za poškodené a neperspektívne," konštatuje Polakovič na sociálnej sieti s tým, že každý strom v meste má nevyčísliteľnú hodnotu, avšak len do momentu, kým nepredstavuje riziko pre obyvateľov.

Starosta je zároveň rád, že udalosť sa zaobišla bez zranení. Poškodená je podľa neho fasáda domu, atika a jeden z balkónov, okná zostali celé. Škody sú podľa starostu skôr menšieho rozsahu.

Hoci ide o súkromný pozemok, vedenie mestskej časti komunikuje so správcom, ktorý má na starosti budovu, na ktorej pozemku strom stál. Strom pripravili na zloženie, zároveň z daného priestoru odstránili kontajnerové stojisko, demontovali lampu verejného osvetlenia a pripravili manipulačný priestor.

(TASR)

Páčil sa vám článok?