Dobrá správa: Gazdovský dvor v zoologickej záhrade bude opäť sprístupnený návštevníkom

16.10.2024
0

Zdroj: ZOO Bratislava

Páčil sa vám článok?

Návštevníci bratislavskej ZOO sa už tento piatok môžu tešiť na znovuotvorenie obľúbenej časti Gazdovského dvora spoločne s kontaktnou lúkou. Ten bol zatvorený kvôli následkom povodne od polovice septembra.

V polovici septembra bratislavskú zoologickú záhradu zasiahol silný dážď. V dôsledku povodní museli zatvoriť novú obľúbenú časť návštevníkov - Gazdovský dvor. Vďaka úsiliu zamestnancov, mnohých dobrovoľníkov a podpore verejnosti ho už v piatok opäť otvoria.

"Väčšina zvierat sa už vrátila do svojich výbehov. Je možné opäť vidieť sliepky, orpingtonky levanduľové, králiky a morčatá. V najbližších dňoch sa pripoja aj poníky. Kontaktná lúka bude v plnej prevádzke a návštevníci sa môžu tešiť na miniatúrne plemená oviec a kôz," poznamenala hovorkyňa bratislavskej ZOO Alexandra Ritterová. 

Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť aj na novinku. V zoo vybudovali totiž prístrešok a nový kŕmny automat, ktorý nainštalovali v bambusovej záhrade pri vstupe na kontaktnú lúku. Jeho výstavba bola kvôli povodni pozastavená. Na Gazdovskom dvore ešte prejde obnovou jazierko, do ktorého sa po vyčistení nasadia vodné rastliny a ryby, z ktorých sa mnohé zachránili aj po povodni. 

"ZOO Bratislava má pre svojich návštevníkov pripravený pestrý jesenný program. Počas víkendov sa konajú komentované kŕmenia zvierat, ktoré pokračujú do 3. novembra, vrátane školských prázdnin. Vyvrcholením sezóny bude Jesenný festival, ktorý sa uskutoční 26.-27.októbra," dodala hovorkyňa.

(sp)

Páčil sa vám článok?