Tip na víkend: Karloveské hody si môžete užiť s Petrom Lipom, Jánom Berkym Mrenicom ml. či kapelou Billy Barman

24.9.2024
0

Zdroj: FB Heľenine oči (official)

Páčil sa vám článok?

Karloveské hody 2024 prinesú vystúpenia známych umelcov pre mladších aj starších, folklórny program, program pre deti aj sprievodné podujatia. Začnú sa v piatok 27. septembra a potrvajú do nedele 29. septembra.

"Hody otvorí tradičné viazanie hodových strapcov na Námestí svätého Františka v sprievode vystúpenia súboru Senioranka. Nasledovať bude folklórny súbor Dolina, kapela Funny Fellows a nevidiaci umelec Maroš Bango. Hodový sprievod sa potom presunie do Parku SNP v Líščom údolí, kde bude pokračovať hlavný program vystúpením kapely King Shaolin o 18.00 h, mažoretkami ALBA Bratislava o 19.00 h, kapelou Medial Banana o 19.30 h, vystúpením CirKus-Kus s ich ohňovou šou o 20.30 h a prvý hodový deň zakončí svojím setom DJ Milan Lieskovský o 21.00 h," informoval nás vedúci referátu pre komunikáciu s médiami a vzťahy s verejnosťou miestneho úradu Branislav Heldes.

Sobotný program sa začne folklórnymi súbormi Čečinka a Čečina (14.30 h), deti poteší Sníček Hugo (15.00 h), pokračovať budú rytierske zápasy (16.00 h), koncert multižánrovej pezinskej kapely Saymi (16.30 h) a za ním sa predvedie tanečná škola Tanec ulice (17.30 h). Večerný program otvorí Samo Tomeček a Milujem Slovensko band (18.00 h). Po ňom sa predstaví Karloveské tanečné centrum (19.00 h), nasledovať bude slovenský raper a hudobník Majself (19.30 h), tanečná škola B-swing (20.30 h) a sobotný večer zavŕši alternatívna rocková kapela z Bratislavy Billy Barman (21.00 h).

Záverečný deň Karloveských hodov začne umelkyňa Dúhalka (14.00 h), ktorá zabaví svojím programom predovšetkým detského diváka a po nej príde na pódium folklórny súbor Dolina (15.00 h) a tanečná škola Veternica (16.00 h). Od 16.30 h bude pódium patriť karloveskému umelcovi Jánovi Berkymu Mrenicovi ml. a Jane Hubinskej. Po ich vystúpení sa predstaví ďalšia tanečná škola La Dansa. Záver Karloveských hodov bude patriť jazzmanovi svetového formátu, hudobníkoví Petrovi Lipovi (18.00 h).

Hody prinesú aj sprievodné podujatia. Karloveská knižnica ponúkne svojim čitateľom sobotnú jesennú knižnú burzu, premávať bude hodový vláčik, v Komunitnej uličke sa predstavia karloveské združenia, v stane mestskej časti sa budú môcť návštevníci hodov porozprávať s vedením mestskej časti aj pracovníkmi miestneho úradu, Verejnoprospešné služby Karlova Ves predstavia svoju techniku a priaznivci futbalu si zahrajú turnaj na ihrisku na Molecovej. Súčasťou hodov bude aj stredoveký dobový tábor, detská zóna s maľovaním na tvár a ďalšie atrakcie. Návštevníci sa budú môcť zúčastniť aj na súťažiach a vyhrať atraktívne ceny, víkendové pobyty na Slovenku, zájazdy a ďalšie.
(ms)

Páčil sa vám článok?