Koniec nekonečného príbehu? Hotel Alibaba v Karlovej Vsi po rokoch dostavajú

6.9.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Medzi nekonečné stavby Bratislavy patrí aj rozostavaná budova hotela Alibaba v Mlynskej doline v Karlovej Vsi. Teraz sa však situácia zmenila a stavbu po rokoch "zamrznutia" zrejme dokončia.

Rozostavaný hotel Alibaba v lokalite Staré grunty oproti cintorínu Slávičie údolie je súčasťou tohto priestoru už celé roky.

Čoskoro by však mala stavba opäť ožiť. "Aj vďaka tomu, že sa nám podarilo na mestskom zastupiteľstve vyriešiť posledné majetkoprávne problémy, stavebník mohol ohlásiť pokračovanie stavebných prác presne v zmysle stavebného zákona," oznámila na sociálnej sieti starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová s tým, že stavba by mala byť dokončená koncom budúceho roka, čím tento priestor v susedstve Slovenskej televízie a cintorína Slávičie údolie dostane krajšiu podobu. Posledné problémy súviseli s majetkovo-právnymi vzťahmi ku komunikáciám, ktoré sú v správe mesta.

Zdroj: ms

Rozostavaný hotel Alibaba. 

Ako pred pár rokmi priblížil portál reality.etrend.sk, plán postaviť tento hotel predstavil v roku 2010 podnikateľ pôvodom zo Sýrie Rifat Assad, ktorý aj so svojou rodinou prevádzkoval v Mlynskej doline rovnomenný bufet, no podnikal v mnohých oblastiach od potravinárstva až po zdravotníctvo.

Zdroj: ms

Rozostavaný hotel Alibaba. 

"Hotel mal mať desať nadzemných podlaží, 90 izieb, dva apartmány a wellness centrum s bazénom, fitnescentrom a saunami. Okrem toho aj kongresovú sálu s kapacitou 500 ľudí, reštauráciu, lobby bar a dve podlažia podzemných garáží. R. Assad sa vtedy vyjadril, že hotel bude mať tri hviezdičky, jeho úroveň však podľa svojich slov plánoval na úrovni štyroch," uviedol spomínaný portál. 

Zdroj: ms

Rozostavaný hotel Alibaba. 

Pôvodný termín dokončenia mal byť rok 2011, ten sa však nenaplnil.

Projekt developovala Assadova firma Asir a výstavbu mala na starosti spoločnosť Omostav, v ktorej mal podiel vtedajší spoločník R. Assada z inej firmy. V Omostave sa postupne menili spoločníci, dnes je majiteľom maďarský občan István Brizik-Bodrogi.

(ms)

Páčil sa vám článok?