Na Devínskej ceste budujú 70 metrov dlhú štvormetrovú stenu, premávka pôjde iba v jednom pruhu

17.9.2024
0

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Spojenie bratislavského Devína so zvyškom mesta nebude jednoduché ani v čase, keď povodne opadnú. Aktuálne sú obe cesty vedúce do Devína uzavreté, ale s obmedzeniami treba rátať aj v budúcnosti. Informuje o nich hlavné mesto na sociálnej sieti.

Príjazdovú cestu do Devína z Karlovej Vsi (od Riviéry) uzavreli pre zosuvy svahu a padajúcim skalám, popadaným stromom a tiež kvôli zaplavenej ceste pri ostrove Sihoť.

Spadnuté stromy už odstránili, no polícia tu  naďalej reguluje prístup. "Je to tak z dôvodu, že kým je úsek cesty zaliaty, nie je možné vyhodnotiť rozsah poškodenia cesty a bezpečne ju otvoriť pre bežnú dopravu. V momente, ako ustúpi voda a cestu skontrolujeme, spolu s políciou sme aj túto cestu pripravení otvoriť. Vodiči sa potom do Devína budú môcť dočasne dostať obchádzkou ponad poškodený svah. Túto obchádzkovú trasu naši pracovníci vyznačujú kvôli lepšej orientácii vodičov," informoval magistrát.

Zároveň pre zosuv skál na Devínskej ceste budujú 70 metrov dlhú a viac ako 4 metre vysokú pevnú stenu, ktorá má ochrániť autá pred prípadnými ďalšími padajúcimi skalami a zosuvmi. "Túto stenu sme zabezpečili a pracovníci magistrátu aj v tejto chvíli jej prvé úseky inštalujú. Ihneď, ako geológ posúdi vybudovaný úsek steny za dostatočný, obnoví sa bežná premávka po Devínskej ceste v striedavom režime so semaformi na úseku s novou stenou. V tom momente bude môcť byť obnovená aj obsluha Devína s MHD po svojej pôvodnej trase," dodáva magistrát. 

V smere od Devínskej Novej Vsi na ulici Na Hriadkach je cesta do Devína uzavretá protipovodňovou zábranou kvôli zatopenej ceste. O umiestnení aj odstránení tejto zábrany rozhoduje Slovenský vodohospodársky podnik.

(ms)

Páčil sa vám článok?