Ako bude premávať MHD v pondelok? Dopravný podnik zverejnil aktuálne informácie

15.9.2024
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Dážď, silný vietor, popadané stromy a zosuvy pôdy značne skomplikovali premávku bratislavskej MHD. Dopravný podnik Bratislava zverejnil predpoklad, ako by mala verejná doprava premávať v pondelok.

"Vďaka usilovnej práci našich kolegov sa nám postupne darí obnovovať premávku, pred chvíľou sa linka 71 vrátila na svoju trasu. V teréne ostávajú desiatky našich vrchárov, elektrikárov a dispečerov, ktorí priebežne odstraňujú napáchané škody," uviedol DPB na sociálnej sieti v nedeľu večer.

ELEKTRIČKY 

Električkové linky 1, 3, 4 a 7 by mohli v pondelok, ak budú práce napredovať podľa predpokladov, už plnohodnotne premávať. 

Linka 9 bude premávať po upravenej trase Karlova Ves – Trnavské mýto - Stn. Nové Mesto, dopravu do Ružinova zabezpečí náhradná autobusová linka X9 v úseku Trnavské mýto - Astronomická, ktorú budú obsluhovať kĺbové vozidlá.

TROLEJBUSY 

Linka 49 bude premávať po pôvodnej trase, no autobusmi.

Linka 64 bude premávať z Valašskej cez Kramáre na Šancovú. Ďalej linka bude pokračovať na náhradnú konečnú zastávku. Konkrétna zastávka sa určí v závislosti od prejazdnosti jednotlivých tratí.

Linka 71 bude premávať po pôvodnej trase, vďaka trolejbusom s batériovým pohonom.

AUTOBUSY

Linka 29 bude naďalej premávať mimo Devína. Jeho obsluhu zabezpečuje linka X29 na trase Devín - Devínska Nová Ves. Zabezpečená bude aj obsluha Devínskej Novej Vsi linkami 20, 21 a 29, pričom podľa aktuálnej situácie pravdepodobne vynechajú zastávku Mlynská.

Linka 43 bude premávať po Žel. studničku v závislosti od prejazdnej situácie.

Linka 144 nebude premávať.

Linka 184 a posilové spoje linky 87 z dôvodu posunu začiatku zimného semestra Ekonomickej univerzity začnú premávať o týždeň neskôr.

(ms)

Páčil sa vám článok?