Tip na sobotu: Pezinskí vinári otvoria svoje pivnice

8.2.2018
0
Pezinské vínne pivnice

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Mesto Pezinok a jeho blízke okolie opäť po roku odokryjú svoje tekuté poklady v pivniciach a to počas desiateho ročníka projektu Pezinské vínne pivnice 2018. Tie sa návštevníkom otvoria už túto sobotu (10. februára) od 12.00 do 21.00 hodiny.

„Prezentácie vinohradníctva, vinárstva a vína v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti je dôležitá pre spoznávanie našej histórie, ale aj preto, aby sme vedeli čo všetko nám náš región ponúka. Podpora takýchto podujatí veľmi dôležitá pre rozvoj cestovného ruchu,“ povedal o akcii bratislavský župan Juraj Droba.

Otvorenie Pezinských vínnych pivníc 2018 sa uskutoční v sobotu 10. februára 2018 na poludnie v pivničnej expozícii Malokarpatského múzea v Pezinku, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja. Podujatie organizuje od roku 2008 Museum Vinorum, občianske združenie priateľov Malokarpatského múzea v Pezinku.

Milovníci dobrého vína si určite prídu na svoje pri ponuke, ktorú pre nich aj tento rok pripravili členovia združenia pezinských vinohradníkov a vinárov, vinári z obce Limbach a vybraní hostia z najbližšieho okolia. Celkovo sa počas podujatia bude prezentovať 42 vinohradníkov a vinárov, 29 z Pezinka a 13 z Limbachu. Tí ponúknu to najlepšie, čo ponúkajú ich pivnice.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?