Aké novinky vás čakajú na bratislavských cintorínoch počas Dušičiek?

18.10.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ako sa pripravujú bratislavské cintoríny na Sviatok všetkých svätých a Dušičky? Nájdete na nich napríklad nové dotykové kiosky s informáciami. Viac nám prezradila Katarína Šemberová zo spoločnosti Marianum.

Marianum - Pohrebníctvo mesta Bratislavy umiestnilo na cintorínoch pre zvýšenie komfortu návštevníkov nové dotykové kiosky. Prostredníctvom nich nájdete všetky potrebné informácie k režimu na bratislavských pohrebiskách počas Dušičiek, ale môžete vyhľadať aj podrobnosti o hrobových miestach.

Marianum každoročne zaznamenáva na cintorínoch stovky tisíc návštevníkov. Ide o najbližšiu rodinu, priateľov či známych zosnulých. Mnohokrát prídu na hroby tých, ktorých mali radi, aj návštevníci zo zahraničia či z iných slovenských miest. „Pre ich lepšiu orientáciu a ľahšiu dostupnosť informácií sme na štyroch cintorínoch – Slávičie údolie, Petržalka, Vrakuňa a Ondrejskom umiestnili dotykové kiosky, v ktorých prostredníctvom prehľadného dizajnu prinášame najdopytovanejšie informácie zo strany pozostalých,“ hovorí riaditeľ spoločnosti Marianum Robert Kováč.

Zdroj: Marianum

​Nový dotykový kiosk.

Najčastejšie údaje, ktoré návštevníci hľadajú, sú otváracie hodiny cintorínov, či môžu aktualizovať osobné údaje, kde nájdu konkrétne hrobové miesto v rámci cintorína, zaujímajú sa o prepisy a platby hrobových miest, aké služby sú k dispozícii na cintoríne a podobne. „V kioskoch, na webstránke www.marianum.sk alebo na sociálnej sieti pod názvom Cintoríny a pamätníky v správe Marianum sú dostupné všetky aktuálne informácie.“ dodáva Kováč.

A ako to bude na cintorínoch tento rok?

V termíne od 1. 11. do 8.11. budú cintoríny otvorené od 7.00 h do 20.00 h. Rovnako ako každý rok bude na najväčších cintorínoch – Slávičie údolie, Vrakuňa a Krematórium k dispozícii  od 9.00 h do 17.00 h bezplatný odvoz elektromobilom od vchodu čo najbližšie k hrobovému miestu.

Od 26.10. do 4.11. budú pozastavené kamenárske práce. „Zároveň žiadame návštevníkov cintorínov, aby do areálov cintorínov nevstupovali so psami a nejazdili na bicykloch, kolobežkách či elektrokolobežkách.“ vyzýva Robert Kováč.

Klientske pracoviská správy cintorínov budú pre klientov k dispozícii s upravenými otváracími hodinami a to na Šafárikovom námestí, cintoríne Vrakuňa a krematóriu od 28.10. – 31.10. od 8.00 h do 18.00 h, na cintoríne Vrakuňa a v areáli krematória aj mimoriadnom v termíne 1.11. – 3.11. od 8.00 h – 17.00 h.

(ms)

Páčil sa vám článok?