Hrozné: Voda zanechala v zoologickej záhrade spúšť, zostane dlhšie zatvorená

16.9.2024
0

Zdroj: ZOO Bratislava

Páčil sa vám článok?

Výčiny počasia tvrdo zasiahli aj Zoologickú záhradu Bratislava. Úplne nový prednedávnom otvorený Gazdovský dvor je zničený, zoologická záhrada zostane dlhšie zatvorená. O pomoc žiada i ľudí.

"Tento rok sme sa pustili do veľkej obnovy bratislavskej zoo, zlepšili sme podmienky pre medveďa, otvorili Gazdovský dvor, vybudovali novú krmiváreň a máme rozostavané ďalšie tri nové výbehy. Počas celého roka nám rástla návštevnosť, ľudia nás chválili a tešili sme sa na krásnu jeseň, ktorú nám prekazila historická povodeň," informuje zoo na sociálnej sieti.

Gazdovský dvor, ktorý otvorili len pred dvoma mesiacmi, voda zničila úplne. Našťastie sa podarilo zachrániť všetky zvieratá.

FOTOGALÉRIA:

"Od začiatku povodne sa nám ozývajú stovky ľudí a firiem, ktorí by nám chceli dobrovoľnícky pomôcť, a hneď ako to bude bezpečné, túto pomoc určite radi prijmeme. Ale, náš hlavný problém je, že zoo bude musieť zostať dlhšie zatvorená a výpadky na tržbách sú pre nás doslova likvidačné," uvádza zoo, ktorá už vyhlásila aj zbierku.

(ms)

Páčil sa vám článok?