Celomestské parkovanie: V októbri spúšťajú PAAS v Karlovej Vsi, parkovacie karty si vybavíte už dnes

8.9.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát spustil registrácie do systému celomestského parkovacieho systemu PAAS pre zónu Líščie údolie v Karlovej Vsi. Od 2.10.2024 bude parkovanie v lokalite už regulované. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Novú parkovaciu zónu KV2 ohraničujú ulice Púpavova, Karloveská (párne čísla), Líščie údolie až po Botanickú a Svrčiu. Inak povedané, keď smerujete po Karloveskej do Dúbravky, tak v uliciach po pravej strane bude parkovanie už spoplatnené.

"Regulované parkovanie PAAS spustíme v lokalite Líščie údolie dňa 2.10.2024 a po tomto dátume bude možné v časoch regulácie v zóne parkovať už len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného," informuje magistrát. 

Zdroj: ms

V lokalite už osadili tabule, zatiaľ sú zakryté. 

Rezidenti lokality KV2 - Líščie údolie zaplatia za prvé vozidlo v domácnosti 39 eur ročne, za druhé vozidlo 150 eur.

Pre návštevníkov bude lokalita spoplatnená počas pracovných dní v čase od 14:00 do 24:00 sadzbou 1,00 eur/hod (majitelia bonusovej karty, teda väčšina Bratislavčanov, majú dve hodiny zdarma). V inom čase, teda aj cez víkendy, bude parkovanie naďalej bezplatné. 

Zdroj: ms

Pripravené sú miesta pre parkomaty.

Registráciu a parkovacie karty si vybavíte  online prostredníctvom stránky www.paas.sk, kliknete na zelené tlačidlo Získať kartu, ale aj osobne. 

Akékoľvek otázky sa môžete opýtať  prostredníctvom kontaktného formuláru, ktorý nájdete na www.paas.sk/formular, na infolinke 0800 222 888 každý pracovný deň od 8:00 do 18:00, prípadne aj osobne na jednom z klientskych miest. Klientske miesto je otvorené aj priamo v lokalite Líščie údolie v priestoroch MÚ na Námestí sv. Františka 8. 

Zdroj: ms

Návštevníci zaplatia v spoplatnenom čase jedno euro za hodinu.

Ako ste si mohli všimnúť, v lete už osadili v lokalite dopravné značenie.

(ms)

Páčil sa vám článok?