Bufetovú prístavbu na budúcej reštaurácii na Železnej studničke čoskoro odstránia

25.8.2024
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Výstavba záhradnej reštaurácie na mieste bývalých Ferdinandových kúpeľov a Labutieho pavilónu na bratislavskej Železnej studničke napreduje. Čoskoro má zmiznúť aj dočasná bufetová prístavba pred budovou budúcej reštaurácie.

"Prichádza čas sa rozlúčiť. Sklenený kontajner na Železnej sa za cca dva mesiace bude demontovať. Musí ustúpiť stavbe záhradnej reštaurácie..., ktorá vzniká za ním. Na mieste, kde teraz stojí, sa budú robiť vstupné schody a terénne úpravy," informoval na sociálnej sieti podnikateľ Alojz Hlina, ktorý za novou reštauráciou stojí. 

Aj dočasný kontajner za obratiskom autobusov sa však stal pomerne obľúbeným zariadením a služby zákazníkom poskytoval aj v čase covidu. Ak patríte medzi nich, ešte máte možnosť sa s ním rozlúčiť. Ako však Hlina dodáva, do starého železa ani po demontáži nepôjde. 

"Bude dočasnou prevádzkou, kým sa vedľa neho nepostaví nový projekt. Pripravujeme pekný projekt relaxačného areálu s detskou ambulanciou , mestskými záhradami, oranžériou a sušiarňou liečivých rastlín. Ale o tom niekedy neskôr," dodal Hlina. 

Zdroj: FB Alojz Hlina

Interiér dočasnej prístavby.

Stavba záhradnej reštaurácie v nádhernom prostredí lesoparku stojí na mieste niekdajších Ferdinandových kúpeľov z roku 1828 (asanovali ich v roku 1970), rovnako replika Labutieho pavilónu s vežou je na mieste pôvodnej historickej budovy. Oba objekty stavia rodinná firma podnikateľa a politika Alojza Hlinu. Dokončené by mohli byť koncom roka.

(ms)

Páčil sa vám článok?