Tip na sobotný koncert: Na Železnej studničke zaznie výber z obľúbených muzikálov v podaní Les Sirènes

13.7.2024
0

Zdroj: FB Les Sirènes

Páčil sa vám článok?

Letné open air koncerty pod oblohou v krásnom prostredí bratislavských lesov a s poprednými umelcami sľubujú nezabudnuteľný zážitok. Mestská časť Nové Mesto v spolupráci s Mestskými lesmi v Bratislave pripradili pre návštevníkov Železnej studničky na sobotu hudobnú lahôdku. Vstup je voľný.

V sobotu 13.07. o 17.00 h vystúpia v amfiteátri na Železnej studničke Komorný zbor Les Sirènes a spevácky zbor Sirénčatá, koncert je plánovaný na 90 minút, v prípade nepriaznivého počasia sa neuskutoční. "Ukážky svetoznámej muzikálovej tvorby prinesie vystúpenie ambiciózneho ženského komorného zboru Les Sirènes, ktorý vznikol v roku 2018 a známy je nielen v Bratislave na domácej scéne, ale aj v Českej republike, Rakúsku a Taliansku. Zbor založil jeho zbormajster a umelecký vedúci Lukáš Kunst. Repertoár telesa je rozsiahly a zahŕňa všetky druhy a žánre od klasického zborového repertoáru, až po populárnu tvorbu," informovala na svojom webe mestská časť Bratislava - Nové Mesto.

V sprievode kapely The House Band of Les Sirènes, Les Sirènes predvedú výber z obľúbených muzikálov ako Bedári, Mamma Mia, La La Land, či That’s 40 Swing. Les Sirènes si zakladajú na kvalitnej interpretácii, vysokej hlasovej kultúre, intonačnej a rytmickej precíznosti s veľkou dávkou muzikality, o čom svedčia viaceré ocenenia na medzinárodných zborových súťažiach: Bratislava Cantat II (2018, zlaté pásmo a víťazstvo vo svojej kategórii), Slovakia Cantat (2022, zlatá medaila), Svátky písní – International Choir Festival Olomouc (2022, zlatá medaila; 2023 – dve zlaté medaily), World Peace Choral Festival vo Viedni (2023 – zlatá medaila), Bratislava Spring Music Festival (2024 – zlaté pásmo v dvoch kategóriách). Zbor pravidelne účinkuje s poprednými inštrumentálnymi súbormi ako The Ladies Ensemble, Hilaris Chamber Orchestra, i vokálnymi sólistami ako Peter Mikuláš, Pavol Kubáň, Martin Gyimesi, Sisa Sklovská, David Árva a ďalší.

Popri ženskom zbore Les Sirènes vystúpi tiež detský zbor Sirénčatá, v podaní ktorého zaznejú samostatne aj v sprievode kapely ukážky zo slovenskej detskej zborovej tvorby Eugena Suchoňa, Bela Felixa a ďalších. Detský spevácky zbor Sirénčatá vznikol v roku 2023 s ambíciou formovať nové generácie zborových spevákov a nadviazať tak na tradície zborového spevu na Slovensku. Členmi telesa sú deti vo veku 6 až 12 rokov, vybrané na základe konkurzov na bratislavských základných školách. Napriek krátkemu času svojej existencie má už za sebou viacero vystúpení a v roku 2024 získal na celoštátnej postupovej súťaži Mládež spieva Zlaté pásmo a Mimoriadnu cenu za hlasovú kultúru. Zakladateľom a dirigentom zboru je Lukáš Kunst.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?