Čo sa stalo? Toalety na Kamzíku za 130-tisíc eur sú uzavreté. Zisťovali sme dôvod

8.7.2024
0

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Chodíte na výlet na Kamzík? Určite ste si všimli, že toalety, ktoré dali do prevádzky v lete 2019, sú zatvorené a oplotené, návštevníkom slúžia pristavené toi toi-ky.

O máloktorej stavbe v Bratislave sa písalo toľko ako o toaletách na Kamzíku. Projekt čelil od svojho vzniku kritike súvisiacej s výškou nákladov  (cca 130-tisíc eur) ako aj dĺžkou výstavby. Otvorili ich v auguste 2019 a už v roku 2020 sa ukázalo, že pri výstavbe došlo k viacerým pochybeniam a objekt si už vyžadoval komplexnú opravu strechy i fasády.

​V súčasnosti sú toalety na Kamzíku opäť mimo prevádzky, návštevníkom slúžia mobilné WC kabínky a umývadlá v exteriéri. Zisťovali sme, čo sa stalo.

Zdroj: lb

Návštevníkom slúžia mobilné toi toi toalety.

"WC na Kamzíku sú dočasne mimo prevádzky, nakoľko sme si u zhotoviteľa stavby uplatnili reklamáciu na vady, ktoré sa počas užívania stavby objavili. Niektoré vady, ktoré sa objavili krátko po začiatku užívania stavby, Mestské lesy reklamovali už v roku 2020," povedal nám riaditeľ organizácie Mestské lesy v Bratislave Marek Páva.

Zdroj: lb

Umyť sa možno v týchto umývadlách.

"Nakoľko sa odvtedy objavili aj viaceré vady, ktoré považujeme za vážne a väčšieho rozsahu, uplatnili sme si u zhotoviteľa komplexnú reklamáciu. Oprava si teda vyžaduje uzavretie objektu na určitý čas," dodal.

Zdroj: lb

Toalety sú uzavreté. 

Konkrétne sa opravuje dlažba vo vnútri toaliet, kamenná exteriérová dlažba okolo objektu, upravuje sa drevený obklad fasády, plus viaceré drobnosti (úprava servisných dvierok apod.).

Závady odstraňuje zhotoviteľ v rámci uplatnenej reklamácie na svoje náklady.

Dohodnutý čas na opravy je päť týždňov. "Pri všetkej komunikácii so zhotoviteľom nám od začiatku asistuje právne oddelenie Bratislavského centra služieb. Nateraz však zhotoviteľ dohodnutý harmonogram prác dodržiava, takže posledný júlový týždeň by mali byť toalety už v prevádzke," uviedol ešte šéf Mestských lesov. 

Zdroj: lb

Demontovali i sprchu pre bicykle.

Pokiaľ ide o termín prác, vzhľadom na charakter opráv (nesmie mrznúť apod.) aj blížiacu sa dobu uplynutia záruky, nemali podľa Pávu možnosť termín opravy smerovať na mimosezónne zimné obdobie.

(ms, lb)

Páčil sa vám článok?