Komfort a udržateľnosť sa dá spojiť do skvelej letnej dovolenky

28.6.2024

Zdroj: Demänová Rezort

Páčil sa vám článok?

V nádhernej krajine Liptova, v obci Demänová, sa nachádza rodinný rezort, ktorý vznikol ako zreálnený sen jeho majiteľa. Ten túžil vytvoriť miesto, kde sa celá rodina, vrátane detí, bude cítiť ako doma. Podarilo sa. Demänová Rezort ponúka relax a zábavu pre všetkých návštevníkov – od rodín s deťmi, cez páry až po väčšie skupiny priateľov. A to v ekologicky udržateľnom prostredí.

Jednou z hlavných charakteristík rezortu je jeho citlivé umiestnenie a výstavba. Nachádza sa na širokej lúke, mimo chránených lesov Demänovskej doliny, čím sa minimalizovali zásahy do prírody. Počas výstavby nebol vyrúbaný ani jeden strom; naopak, vysadených ich bolo vyše tisíc, vrátane borovíc, jedlí, ovocných stromov a kríkov, a taktiež bylinkových záhonov. Vďaka tomu sa môžu aj hostia tešiť na prvé ich plody. Budú ich môcť totiž ochutnávať.

Zdroj: Demänová Rezort

Demänová Rezort sa pýši využívaním prírodných materiálov, a to najmä dreva. Všetky budovy v rezorte sú drevodomy s ekologickým certifikátom. Ekologické princípy sa dodržiavajú aj v každodennej prevádzke – od používania ekologického toaletného papiera, ktorý šetrí tisíce odpadových kartónov, až po recykláciu odpadu a použitie ekologických čistiacich prostriedkov. Uteráky sa menia až po troch nociach, čím sa zas šetrí voda. V reštauráciách a v pekárni sa zas používa veľké množstvo surovín od lokálnych dodávateľov a od spoločensky zodpovedných podnikateľov, čo podporuje miestnu ekonomiku a znižuje ekologickú stopu. 

Aj Pet-friendly

Rezort je nielen ekologický, ale aj pet-friendly, takže aj štvornohí miláčikovia sú vítaní a majú k dispozícii eko dog toalety.

Zdroj: Demänová Rezort

Prestížny ESG certifikát

Významnou súčasťou ekologických ambícií rezortu je aj jeho nedávne ocenenie. Demänová Rezort získal prestížny ESG certifikát s hodnotením A, udeľovaný renomovanou spoločnosťou CRIF. Tento certifikát potvrdzuje excelentnú úroveň udržateľnosti a environmentálnej zodpovednosti rezortu, čo zvyšuje dôveru a prestíž rezortu. Certifikát je založený na metodológii, ktorá zodpovedá medzinárodným štandardom.

V Demänová Rezort nájdete nielen komfortné ubytovanie, ale aj množstvo atrakcií priamo v areáli – od SKI centra, cez letný aquapark Aqua FUN, až po detské ihrisko plné zábavy. Návštevníci môžu navštíviť kontaktnú MiniZOO, fitness a wellness centrum, a to všetko v pešej dostupnosti do 10 minút. Príďte a presvedčte sa sami o jeho jedinečnosti a udržateľnosti.

Viac info na www.demanovarezort.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?