PAAS: V septembri spúšťajú regulované parkovanie v ďalších lokalitách Petržalky

28.8.2023
0

Zdroj: (in)

Páčil sa vám článok?

Mestský parkovací systém sa v Bratislave 25. septembra rozšíri do ďalších lokalít. Informoval o tom magistrát na sociálnej sieti.

"Regulované parkovanie PAAS spustíme v Petržalke na Dvoroch V, VI a v lokalite Šustekova dňa 25.9.2023. Po tomto dátume bude možné v časoch regulácie v zóne parkovať už len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného. Zóna Dvory V, VI a lokalita Šustekova bude spoplatnená v časoch od 12:00 - 24:00 cez pracovné dni sadzbou 1 € / hodina, cez víkendy a sviatky bezplatne," informoval magistrát. 

Spolu so zavedením regulácie v zóne Dvory V, VI a časti Šustekovej ulice dôjde zároveň k zmenám časov spoplatnenia v už spustenej zóne Dvory IV, kde bude od 25.9.2023 platiť rovnaký čas regulácie od 12:00 – 24:00. Tento čas bol zvolený spoločne s mestskou časťou aj na základe podnetov obyvateľov, s cieľom posilniť reguláciu vo večerných hodinách a zjednotiť časy spoplatnenia v Petržalke.

Parkovaciu kartu si môžete vybaviť  na www.paas.sk. Pri registrácii si môžete zvoliť termín, odkedy vám karta začne platiť.. Registračný systém PAAS vďaka napojeniu na 5 štátnych registrov automaticky overí vaše osobné údaje a trvalý pobyt v registri fyzických osôb. Na základe údajov z katastra nehnuteľností systém tiež automaticky skontroluje počet vydaných parkovacích kariet na konkrétny byt a po zadaní EČV overí váš vzťah k vozidlu či platnosť technickej a emisnej kontroly.

(ms)

Páčil sa vám článok?