Zachráňte svoj domov správne odvedenou rekonštrukciou

30.9.2018

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Domov je skvelý tým, že vám svojou pevnosťou, dokonalým stavom po celé roky a príjemným dizajnom s estetikou umožňuje fungovať v bežnom živote. Bývanie je jedna zo základných ľudských potrieb, ktorá ak nie je uspokojená, človek nemá veľkú nádej a šancu na osobný alebo kariérny rozvoj.

Ak aj vám robia nedokonalosti a zlý stav domu ťažkosti, môžete si pomôcť rekonštrukciou, ktorá nie je až tak náročná. Aj tu si ale musíte dávať pozor.

Urobte si návrh

Môže to byť jednoduchý náčrt alebo väčšie architektonické plány. Ide o to, aby ste si vytvorili súbor myšlienok, ako by mala stavebná rekonštrukcia prebiehať a vyzerať. Bude to potom možno aj lacnejšie a menej frustrujúce a predídete tak aj prípadným chybám. Dajte si tiež pozor aj na nasledujúce veci:

  • uistite sa, že máte finančné prostriedky na plánovanú obnovu;
  • vytvorte si zoznam potrebných úloh;
  • pre veci, ktoré nezvládnete svojpomocne, nájdite si profesionálov, ktorými môže byť aj stavebná firma v Banskej Bystrici;
  • nezabudnite na potrebné povolenia;

Zabezpečte základy

Vykonajte zásadné opravy základov v oblastiach, ako sú oslabené steny a nosníky. Nahraďte vážne poškodené okná, ktoré môžu ohroziť plánovanú rekonštrukciu. Nebojte s pritom využiť aj vlastnosti modernej termovízie, ktorá dokáže v mnohých prípadoch odhaliť dosť veľké nedostatky. Dajte si pozor aj na hydroizoláciu, aby vám vlhkosť, voda a pleseň nepokazila spokojnosť z bývania.

Aj demolácia musí mať svoj postup

Búranie a likvidácia častí domu, ktoré budú nahradené neskoršími novými projektmi si vyžaduje ďalšie opatrenia. Prenajať veľký kontajner na odpad je základ. Opatrne postupujte aj pri vonkajších častiach domu, možno budete musieť vyberať nové vybavenie pre zaistenie odpadových vôd a hľadať tak nové žumpy v Bratislave.

Svoj nový domov si nezabudnite tiež poistiť. V dnešných časoch plných extrémov počasia a prírodných katastrof je to naozaj nevyhnutná vec.

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie