Veci, ktoré robia deti s úsmevom

29.9.2018

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Starostlivosť rodičov o to, ako urobiť svoje deti šťastnými sa začína zvyčajne ešte pred ich narodením a najčastejšie nákupom hračiek, zapísaním do umeleckého krúžku alebo do športovej triedy.

V tomto smere je ale dôležité vedieť pozerať sa na veci aj z pohľadu detí, ktoré vidia svet a veci naokolo trochu jednoduchšie ako my.

Správnym prístupom k hre a k činnostiam, ktoré tvoria svet najmenších, sa môžu vaše deti zbaviť prípadnej bolesti bruška, miernej depresie, únavy a predchádzať vývojovým chybám. Doprajte im  preto niektoré z nasledujúcich činností alebo záujmov, ktoré si nevyžadujú žiadne zložité procesy a komplikácie.

Behanie po vonku

Môže byť pre dospelých dokonalí disciplína cvičenia a pre malé deti jednou z ich obľúbených hier. Je to veľmi zdravé, dáva to najmenším pocit slobody a tiež, rovnako ako vy, spaľujú energiu. Nemusíte za nič platiť a prospeje to všetkým zúčastnením.

Zvieratá na blízku

Nie je prekvapením, že malé deti sú fanúšikmi všetkých druhov zvierat, pretože sú protagonistami väčšiny príbehov, o ktorých vedia z rozprávok a dobrodružných filmov. Či je to ale dobrá voľba pre najmenších, necháme na vašom zvážení. Pozor na to, aby ste s domácim miláčikom nemali o starosť viac. Radosť im v tomto smere môžete urobiť aj šperkom v tvare a s motívom obľúbeného zvieratka. Originálne náušnice pre deti sú v tomto smere naozaj skvelou voľbou.

Počúvanie hudby a tanca

Tanec je pre deti prirodzenou reakciou, majú predispozíciu k presunu do hudobného rytmu a čím viac s hudbou synchronizujú svoje pohyby, tým viac sa im to celé páči. Tieto pohyby im dávajú potešenie a sú často sprevádzané veľkým úsmevom.

Deti maj v tomto prípade značnú výhodu oproti dospelým, a to je, že sa nechajú uniesť príjemnou melódiou a necítia pritom žiadnu hanbu. Tento fakt im umožňuje vychutnať si tanec s väčšou slobodou a radosťou.

Zaujímavý fakt: Deti, ktoré vyrastajú pri počúvaní hudby, spievajú piesne a pohybujú sa do rytmu s veselými tónmi, majú lepšie zmyslové systémy a vytvárajú si tak viac neurónových väzieb v mozgu.

Spoznávanie nových miest

Hoci to môže byť ťažké držať krok s dieťaťom prieskumníkom, je to jeden z ďalších dobrých  rozhodnutí! Malé deti nové veci zbožňujú. Navyše pritom používajú a rozvíjajú svoje  zmysly a telíčka. Ak chcete, aby vaše dieťa bolo šťastné, vezmite ho na miesta, kde sa môže dozvedieť, ako veci fungujú, kde sa čo vyrába alebo kde kto býval.

Cestujte s ním a vezmite ho na miesta, kde môže obdivovať svoje okolie a preskúmať farby, textúry a tvary odlišné od tých, ktoré vidí doma. Uľahčiť si to môžete s malým elektrickým autíčkom pre deti, ktoré pri väčšej únave poslúži aj ako náhrada z

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie