Dá sa ešte pred letom dohnať zameškané?

28.6.2018

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Vždy je to rovnaké. V zime si povieme, že v lete už na Draždiaku či Zlatých pieskoch budeme v top forme a ľudí naokolo okúzlime tehličkami na bruchu. A realita?

Spamätáme sa na začiatku júna, že náš plán zostal v troskách a tak sa ešte formu na leto snažíme ladiť na poslednú chvíľu. Niečo sa urobiť dá, no samozrejme, čas neoklamete a zvlášť v tomto špecifickom prípade.

Posilňovne zažívajú najväčší nápor na začiatku roka (novoročné predsavzatia) a práve na začiatku leta. Aby ste makali, nemusíte ísť do jednej z bratislavských posilňovní. Dá sa dobre zacvičiť aj doma, pričom sa tak vyhnete plateniu vstupného a prítomnosti iných ľudí, čo nemusí byť každému práve po chuti. A potom možno naozaj budete môcť ísť k vode a vystavovať svoje krásne telo pred opačným pohlavím.

Parádny veslovací trenažér

Pri takej letmej prehliadke bratislavských fitness centier si všimneme, že jedným z najpopulárnejších strojov je veslovací trenažér. Pri cvičení na veslovacom trenažéri totiž jedným cvikom posilňujete prakticky celé telo! Pohyb pripomína skutočné veslovanie, takže treba držať pevný chrbát, cvičenie vám posilňuje brušné svalstvo a taktiež stehenné svaly. 

Veslovací trenažér je jedným z prístrojov, ktoré si môžete zakúpiť aj domov. Treba však vedieť, ako vybrať veslovací trenažér, pretože na trhu je viacero typov týchto trenažérov. Existujú štyri základné druhy veslovacích trenažérov – hydraulické, magnetické, vzduchovo magnetické a vodné. Vo veľkej väčšine bratislavských posilňovní nájdete vzduchovo magnetické trenažéry, ktoré sú odolné voči vyššej záťaži a veľmi dobre simulujú reálne veslovanie.

Závisí od preferencií – najtichší je hydraulický trenažér, no zároveň ponúka minimálny odpor. Najrealistickejšími sú vzduchovo magnetický a vodný. Samozrejme sa od toho odvíja aj cena, pričom ten  vodný odporúčame najmä profesionálnym športovcom, ktorí ho denne využívajú na tréning.

Pri veslovaní posilňujete celé telo, takže je to určite vhodné cvičenie pre tých, ktorí chudnú na leto. Plus je to intenzívny tréning, pri ktorom sa skrátka nenudíte a musíte stále makať.

Brušáky či stroje na brucho?

Stará škola hovorí o klasických brušákoch, modernejšie metódy o strojoch na brucho. Kde je pravda, to asi presne nevie nikto, no je určite pravda, že stroj na brucho poskytuje komplexnejšie cvičenie než klasický brušák.

Existuje široké portfólio rôznych strojov na brucho. Len pozor na jednu dôležitú vec. Niektorí si myslia, že budú cvičiť takmer len brucho, aby schudli na tejto časti tela. To nie je správny prístup. Treba striedať jednotlivé časti tela, pretože ak sa budete venovať len jednej, tak riskujete zranenie a iné problémy.

Stroj na brucho si taktiež môžete zakúpiť domov. A aj vďaka nemu možno okúzlite dievčatá na bratislavských kúpaliskách či prírodných jazerách.

Kde to kúpiť?

Na prvé počutie asi nepoznáte nejakú predajňu strojov na posilňovanie v Bratislave. Nezúfajte, dostupný je aj nákup prostredníctvom internetu, napríklad od Insportline.sk, pričom pri takomto nákupe je lákadlom aj zaujímavý bonus.

Ak si teda chcete vytvoriť doma súkromné kráľovstvo v podobe posilňovne, tak je najvyšší čas. Netreba nič odkladať na zajtra. Ak chcete zmeniť svoju postavu a byť na leto vo forme, treba začať už dnes!

Páčil sa vám článok?