Telo zosnulého Filipínca Henryho previezol domov vládny špeciál

19.6.2018
0
Pristátie vládneho špeciálu na Filipínach

Zdroj: FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Telo nebohého Filipínca Henryho Johna Serafica Acorda previezlo lietadlo letky ministerstva vnútra domov na Filipíny.

Potvrdil to hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov (na fotografii je pristátie vládneho špeciálu na Filipínach). 

Na letisko v Manile sa s ním po prílete Airbusu A319 okolo 10.00 h miestneho času (04.00 h SELČ) prišli rozlúčiť desiatky ľudí vrátane filipínskeho ministra zahraničných vecí Alana Petra Cayetana.

"Kým oni ďakovali Slovensku za pomoc, delegácia z ministerstva vnútra sa ospravedlňovala za spôsobenú bolesť. Jeden chlapec dokonca držal transparent s nápisom 'Ďakujem Slovakia', ktorým ocenil podporu slovenskej verejnosti rodine zosnulého," píše sa vo vyhlásení slovenskej polície.

O prílete slovenského lietadla s telesnými pozostatkami zosnulého Filipínca do Manily písali aj miestne médiá. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie zachytávajúce rodinu a príbuzných na letisku v Manile, sprevádzané textom "Henry je doma".

Podľa spravodajského portálu ABS-CBN News čakali na Henryho rodina a priatelia v bielych tričkách, na ktorých bola vytlačená fotografia zosnulého muža a nápis "Spravodlivosť pre Henryho". 

"Henryho na ceste domov sprevádzali okrem zástupcov slovenského ministerstva vnútra aj filipínska ambasádorka vo Viedni Cleofe Natividad," uviedol portál ABS-CBN News.

Prevoz tela slovenským vládnym špeciálom bol návrhom ministerky vnútra Denisy Sakovej. V stredu 6. júna ho prijali na stretnutí s ňou príbuzní obete. O pomoci pre rodinu zosnulého Filipínca hovorila Saková aj s predsedom vlády Petrom Pellegrinim.

Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda mal v sobotu 26. mája nadránom napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Filipínec následkom zranení podľahol vo štvrtok 31. mája v ružinovskej nemocnici

(TASR) 

Páčil sa vám článok?