Sprinter tretej generácie: inteligentný, interaktívny a inovatívny

1.6.2018

Zdroj: mtcba

Páčil sa vám článok?

(pr) Nový Mercedes-Benz Sprinter prináša komplexné systémové riešenia budúcnosti a definuje nové poňatie veľkého transportéru.

Ako prvý využíva inovatívne technické vybavenie pre internetové pripojenie, spolu s ôsmimi balíkmi služieb Mercedes PRO connect. Nový Sprinter umožňuje komunikovanie a používanie služieb prostredníctvom nového multimediálneho systému MBUX , pomocou dotykovej obrazovky či intuitívne hlasom.

​​Ponúka maximálnu hmotnosť do 5,5 tony, zaťaženie viac ako 3 tony, v závislosti od vyhotovenia 2 až 20 sedadiel, ložný objem až 17 m3, ako skriňová dodávka miesto pre sedem a valník pre osem europaliet. Poskytuje jedinečnú prispôsobivosť: rôzne nadstavby, koncepcie pohonu, stvárnenia kabíny, dĺžok nadstavby, nosností a výšok ložného priestoru umožňuje voľbu z vyše 1,7-tisíca variantov individualizácie. Ponúka riešenia pre rôzne oblasti použitia priamo z výroby - od jednoduchého stavebného vozidla až po vozidlo kyvadlovej dopravy, pribudne mu elektrický pohon ako aj samostatné hardvérové riešenia pre ložný priestor či kombinácia s ponukami zdieľania a prenájmu.

Osvedčené koncepcie náhonov na zadné alebo na všetky kolesá sa v najnovšej generácii rozšírili o náhon na predné (umožňujúci zvýšiť užitočné zaťaženie o 50 kilogramov a zníženiť hrany ložnej plochy o 80 mm), s nanovo vyvinutými prevodovkami: 9-stupňovou automatickou a 6-stupňovou manuálnou.

Viac informácií nájdete na: www.mercedes-benz.sk , www.motor-car.sk

Páčil sa vám článok?