Kapitulské Dvory 2018

4.5.2018

Zdroj: Ateliér ART

Páčil sa vám článok?

(pr) Kultúrne podujatie „Kapitulské Dvory“ býva pravidelne organizované v priestoroch jednej z najstarších častí Starého Mesta – na Kapitulskej ulici. Po štyroch rokoch existencie podujatia sme pripravili rozšírenie tejto komunitnej aktivity o Mestské hradby a novo vytvorenú pešiu zónu situovanú na Židovskej ulici.

Kultúrno - spoločenské podujatie sa bude odohrávať v uličnom priestore Kapitulskej ulice, priľahlých dvoroch a záhradách. Cez malebnú Úzku uličku a Baxovu vežu sa  prepojí s Mestskými hradbami a cez peší most až na Židovskú ulicu.

V mestských hradbách bude prezentácia stanov z vojenského tábora s historickými zbraňami a ukážkami historického bojového umenia.

Židovská ulica ožije rôznymi podujatiami mladých ľudí ako pouličné strihanie, automat na umelecký portrét ,čitáreň na schodoch, vystúpenie  mladých hudobníkov, výstava insitnej tvorby z Vojvodiny a podobne. BKIS zorganizuje akciu „Susedia z Podhradia“ – komunitné kontaktovanie sa  obyvateľov z priľahlých ulíc.

Pozdľž ulice budú inštalované panely s vybranými osobnosťami bývalej židovskej komunity. V podbrání múzea Židovskej kultúry budú prezentované rôzne aktivity pre deti aj dospelých s možnosťou prehliadky dvora a pivničných priestorov .

Srdečne Vás pozývame.

Ing.arch.Ľubomír Boháč

o.z. Oživenie Kapitulskej ulice

www.ozivenie-kapitulskej.sk

 

Páčil sa vám článok?