FOTO: Krvavé tričká rozmiestnené po Bratislave: Aký odkaz chcel odovzdať autor myšlienky?

6.3.2018
Krvavé tričko v podchode na Zochovej

Zdroj: Vox populi

Páčil sa vám článok?

Dnes doobeda ste na niektorých miestach v Bratislave mohli natrafiť na biele tričko s rôznym nápisom, zašpinené krvou. Nejde však o žiaden zločin, ale o iniciatívu slobodne a nezávisle zorganizovaných ľudí rôznej vekovej kategórie, ktorí sa rozhodli protestovať voči aktuálnej politickej situácii a primárne zločinu vraždy, o ktorej sa verejnosť dozvedela uplynulý pondelok.

Bratislavčania dnes ráno cestou do práce nachádzali v uliciach po celom meste rozvešané „krvavé“ tričká s nápismi „Nechceme ďalší krvavý pondelok“, „Nechceme späť 90. roky“ či „Študenti, spojte sa!“.

Zdroj: Vox populi

Táto akcia je sú iniciatívou slobodne a nezávisle zorganizovaných ľudí, ktorí sa rozhodli protestovať proti aktuálnym udalostiam spojených s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. Aj preto dali iniciatíve názov "Vox populi", čo v latinčine znamená "hlas ľudu".

Zdroj: Vox populi

​Tričká boli rozvešané po viacerých kľúčových uliciach mesta, napríklad na Molecovej, kde v 90. rokoch zomrel Róbert Remiáš, v podchode na Zochovej, v Mlynskej doline na autobusovej zastávke a tiež pred Úradom vlády. Tričká sa objavili aj v Nitre či Banskej Bystrici.

Zdroj: Vox populi

Zdroj: Vox populi

Zdroj: Vox populi

„Nepáči sa nám, ako súčasná vláda rieši aktuálnu situáciu týkajúcu sa vraždy novinára Jána Kuciaka. Nepáči sa mám dlhodobý postoj dnešnej vlády na rôzne kauzy, ktoré sa ich týkali, ich postoj k novinárom, učiteľom, zdravotným sestrám a ďalším zložkám spoločnosti. Vyzývame hlas ľudu, aby sa zjednotil a aby začal brániť demokratické hodnoty,“ vysvetlili autori svoje zámery pre portál fici.sme.sk.

(fici.sme, ncuki)

Páčil sa vám článok?