Komunálny bordel

26.2.2018

Zdroj: ok

Páčil sa vám článok?

(pr) Neodhrnuté cesty a zľadovatené parkoviská pri nedávnom masívnejšom snežení zas potvrdili, že starostlivosť o verejné priestranstvá v meste je jeden veľký komunálny bordel. V Bratislave sa o polovicu ciest stará mesto a o polovicu mestské časti.

Niekto cez vlastný podnik, niekto cez súkromnú firmu. Ani jeden model však riadne nefunguje a cestári sú snežením vždy zaskočení a obyvatelia mesta právom vytočení. 

Pritom fungujúci mechanizmus máme priamo za dverami vo Viedni. Veľký mestský podnik s dostatkom mechanizmov sa tu o verejné priestranstvá roky stará nepretržite a systematicky. Podobný chcel na začiatku mandátu aj primátor Nesrovnal, potom však o ňom prestal hovoriť a potichu pripravil súťaž na ďalší štvorročný kontrakt pre súkromnú firmu. A aj keď sa k tej myšlienke pod tlakom vrátil, riešenie odsúva do stratena.

Ak sa mestskému podniku OLO roky darí odvážať odpadky z kontajnerov z celého mesta, prečo by veľký mestský podnik nemohol celé mesto aj upratovať? Poďme konečne poupratovať ten komunálny bordel. Vytvorme pre Bratislavu múdre a efektívne riešenie. Údržba ciest je na to ideálnou príležitosťou.

PaedDr. Oliver Kríž

www.kriz.sk

ak

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie