VIDEO: Pitva stupavskej anakondy ukázala, že had pred smrťou trpel

26.1.2018
0
Anakonda

Zdroj: noviny.sk

Páčil sa vám článok?

Záhada anakondy, ktorej mŕtve telo našiel známy prírodovedec Tomáš Hulík neďaleko Bratislavy, sa nekončí. Veterinárna pitva ukázala, že dvojmetrový had pred smrťou utŕžil viaceré poranenia. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu týrania zvierat.

Ako informoval portál noviny.sk, hada ešte zaživa viackrát uhryzlo pravdepodobne nejaké iné zviera. "Pitevný nález ukázal rany na povrchu tela. Boli to rany charakteru uhryznutia. Toto uhryznutie na základe zmeny okolo rany poukazuje, že to bolo ešte za živa a nie po smrti," vyjadril sa riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Jozef Bíreš. 

"Problém mohol nastať u samotného majiteľa, nedohliadol a trebárs chová v zariadení aj psov, alebo tento proces nastal po vyhodení, alebo újdení tohto zvieraťa a bol napadnutý v prírode," dodal. Ako sme písali, anakondu našiel pri prechádzke známy prírodovedec a dokumentarista Tomáš Hulík.

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci podozrenia z týrania zvierat. Kto bol majiteľom mŕtveho hada, sa zatiaľ zistiť nepodarilo.

(ms)

Páčil sa vám článok?