Poslanci zorganizovali charitatívnu zbierku

19.12.2017

Zdroj: tk

Páčil sa vám článok?

(pr) Vianočné sviatky sú tradične obdobím, keď sa ľudia snažia pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú. Myšlienka pomoci slabším a znevýhodneným bola aj hlavnou témou tradičného benefičného podujatia Vianočný úsmev.

V sobotu 16. decembra 2017 sa uskutočnil druhý ročník Vianočnej benefičnej kapustnice, ktorú opäť zorganizovali novomestskí poslanci Zuzana Rattajová a Tomáš Korček. Kúpou kapustnice za symbolické jedno euro, ktorú tentokrát varili pred Tržnicou na Trnavskom mýte mohli Bratislavčania prispieť na činnosť Domova sv. Jána z Boha a Destského centra IHRISKO Včielka. Vianočný úsmev je symbolom pomoci pre ľudí v núdzi ako i pre rodiny s deťmi. Z toho dôvodu sa Zuzana Rattajová a Tomáš Korček rozhodli pokračovať v projekte, ktorý sa úkazal byť dobrým a prospešným nápadom už po minulé roky.    

Výsledkom charitatívnej zbierky bola vyzbieraná suma vo výške vyše 500 eur. Tie organizátori spravodlivo rozdelili na polovicu a odovzdali spomínaným neziskovým organizáciám. Zuzana Rattajová a Tomáš Korček však týmto rokom rozhodne neskončili. Ako sami povedali: “Vianočný úsmev nie je len o jednom či dvoch ročníkoch. Je to o pravidelnej snahe pomáhať v období, keď si sociálne slabší alebo zdravotne znevýhodnení môžu pripadať osamelejší než v iný čas roka. Vianočné sviatky sú aj o vzájomnej pomoci. Na to by sme nemali zabúdať.“ Preto tí, ktorí chcete byť súčasťou tejto iniciatívy a zároveň si pochutnať na dobrej kapustnici, sa určite môžete tešiť na budúci rok, kedy si Vianočný úsmev opäť zopakujeme.

Páčil sa vám článok?