Sublimačná tlač ako nový biznis, v ktorom sa kreativite medze nekladú

30.7.2017

Zdroj: b1

Páčil sa vám článok?

(pr) V porovnaní s alternatívnymi metódami, ktoré sú obmedzené v určitých oblastiach, sublimačná tlačiareň dokáže premeniť dizajn na každý jeden kúsok oblečenia.

Sublimačné tlačiarne patria bez pochyby do jedných z najväčších tém za posledné 2 roky. Ide o trend, ktorý dokonale zaujal ľudí, a ako e-shop môžete perfektne využiť túto šancu a naskočiť na vlak. Popularita navyše z roka na rok rastie.

 Čo je to sublimačná tlač a prečo by ste ju mali použiť?

Sublimačná tlač je metóda tlače, ktorá transformuje atrament na oblečenie. V porovnaní s alternatívnymi metódami, ktoré sú obmedzené v určitých oblastiach, sublimačná tlačiareň dokáže premeniť dizajn na každý jeden kúsok oblečenia. S možnosťou vytvoriť dizajn pre každý kúsok oblečenia sa naskytuje šanca vytvoriť množstvo dizajnových kúskov.

Ako si vybrať dizajn?

Na to, aby ste začali s sublimačnou tlačou, prvé čo potrebujete mať, je jedinečný dizajn. Množstvo sublimačných dizajnov funguje skvele vďaka svojmu prírodnému dizajnu, neočakávanosti alebo pocitu, ktorý na prvý pohľad vyvolávajú.

Existuje množstvo dizajnov, ktoré skvelo fungujú pre tlač. Pokiaľ však stále hľadáte inšpiráciu, tu je zopár príkladov:

  1. vzory – opakujúce sa, nádherné vzory vyzerajú skvelo. Zanechávajú dojem.
  2. príroda – niektoré najpopulárnejšie oblečenia tvorí príroda. Môže ísť o vesmír, oceán, kaňon alebo mraky. Všetko je nádherné.
  3. zábava – niektoré dizajny fungujú skvelo, pretože sú iba čisto smiešne.
  4. fotky s pozadím – kombinácie ľudí alebo zvierat s vhodným pozadím sú zaručenou výhrou.

Pointou je, že pri dizajne sa kreativite medze nekladú. Toto je šanca vytvoriť niečo kreatívne alebo neuveriteľne zábavné. Ľudia to skrátka ocenia.

Akonáhle máte vybratý dizajn, môžete začať s vytváraním súborov určených pre tlač. Toto zvládne urobiť aj grafik. Vyžaduje si to od neho totižto iba znalosť Photoshopu alebo Ilustrátora, v ktorom bude nastavovať umiestnenie dizajnu na oblečení a pokyny pre tlač.

Zhrnutie

Sublimačná tlač predstavuje nový spôsob, ako vytvárať dizajnové a štýlové oblečenie. Práve vďaka svojim originálnym nápadom a ľahkému implementovaniu sa teší obľúbenosti, ktorá z roka na rok rastie. Ak si pohnete, ešte stále môžete naskočiť na profitabilný biznis.

Páčil sa vám článok?