Postavme spolu nový Park športu a oddychu!

11.7.2017
Páčil sa vám článok?

(pr) Bratislavský samosprávny kraj vlastní už 9 rokov 90 tisícový pozemok v Petržalke, na ktorom po celý čas rastie iba burina. Na župana kandidujem preto, aby som ľuďom zlepšoval život. Rozhodol som sa preto, že spolu s Vami postavíme nový Park športu a oddychu.

Nebudem sľubovať nesplniteľné, nebudeme maľovať vzdušné zámky a lákať voličov na športové megahaly či Disneylandy. Ešte predtým, ako som sa stal starostom Nového Mesta, bol som aktivista a problémy som bo zvyknutý riešiť odspodu, teda od ľudí. Najprv sa teda opýtam Vás, čo by ste na tomto území chceli mať a až potom, spolu s Vami, rozhodneme o tom, čo a kedy tu bude stáť. Dnes to už asi mnohým ľuďom znie ako fráza, ale politika by naozaj mala byť služba a ja chcem slúžiť ľuďom, ktorí mi dajú svoju dôveru. A až keď sa spolu dohodneme, čo na tomto území chceme mať, až potom má prísť ďalšia fáza. 

O čo ide?

Toto územie sme rozdelina pomyselných 10 zón a vy, obyvatelia kraja, ktorí budete tento park dúfam navštevovať, rozhodnete, čo všetko bude jeho súčasťou. Na výber budete mať medzi športovým využitím, zeleňou, oddychovou zónou, priestorom pre seniorov a pre deti. Pevne verím, že si každý vyberie to svoje a napokon tam dokážete stráviť ako rodina aj celý deň. Výhodou bude aj dopravná dostupnosť, keďže práve v blízkosti tohto územia sa plánuje konečná električkovej trate a tiež pripravovaná výstavba D4.

Hovoria za mňa výsledky

Niektorí si možno poviete, že som len ďalší politik, ktorý pred voľbami sľubuje hory-doly a po nich nič neurobí. Narozdiel od iných však za mňa hovoria výsledky. Jeden príklad za všetky: v auguste otvoríme na mieste bývalého cyklistického štadióna pri Tehelnom poli veľký park Jama, o ktorom som tiež roky počúval, že je nezrealizovateľný. Áno, mohla tam vyrásť ďalšia developerská opacha, ale ja som sa zaťal a podarilo sa mi tam postaviť nádherný park. A rovnako sa mi podarí postaviť Park športu a oddychu, uvidíte. 

RUDOLF KUSÝ, kandidát na župana

 

Páčil sa vám článok?